Luciano

“Ik heb mijzelf een ander leven gegund en dat gun ik ieder ander mens ook.”

Background CurveIcon Chevron down

Mijn naam is Luciano Mafficioli del Castelletto. Ik ben geboren in een multicultureel gezin met een Nederlands-Indische achtergrond engrote leeftijdsverschillen tussen de kinderen. Ik groeide op in een onrustige eenzame thuissituatie waarin ik een liefdevolle bedding en sturing miste. Dat hier intergenerationele familietrauma’s mee te maken hadden leerde ik veel later pas.

Compensatiedrang

Hierdoor ontstond een gedrag om te compenseren wat ik miste. Een overlevingsmechanisme van negatief denken, overal tegen aanschoppen en rebelleren. Ik werd van school gestuurd en kwam terecht in de drugs en criminaliteit. Een bevestiging dat ik nergens bij hoorde. Door mijn gebruik en acties kwam ik in een compleet ander leven dan dat ik mijzelf had toegewenst.

Een eenzaam bestaan

Na 35 jaar verslaving en criminaliteit had ik de hoop opgegeven en zat desperaat en eenzaam in mijn huisje. Mijn lichaam gaf op en ik werd toch wel bang. Ik zocht hulp en ging een kliniek in. Eenmaal terug bezocht ik zelfhulpgroepen en kreeg contact met ervaringsdeskundigen. Dit gaf mij hoop en vervolgens de kracht om ook stappen te zetten. Herstellen doe jezelf (waar ik inmiddels training in geef) en Werken met eigen ervaring kwamen op mijn pad.

Ervaringsdeskundige

Hierop volgde de opleiding ervaringsdeskundigheid. Inmiddels ben ik ruim 7 jaar in herstel en heb ik vele (HBO) diploma's: life coach, ervaringsdeskundigheid, Yucel methode, generationele multiculturele familietrauma's. Ik werk sinds 5 jaar in diverse settings als ervaringsdeskundige. Mijn expertise zijn de onderliggende patronen van mensen en jeugdbelevingen die geleid hebben tot ontwrichtende situaties. Ik heb mijzelf een ander leven gegund en dat gun ik ieder ander mens ook. Ik ben graag bereid te kijken hoe ik daarin iets mag betekenen.

Onze mensen

Daniëlle

Ervaringsdeskundige

"Rechtsaf was de richting op naar verandering en linksaf was het oude bekende pad. Ik heb gekozen voor verandering."

Lees het volledige verhaal

Samirah

Inhoudelijk coördinator

"Ik kan mijn ervaringen niet als cadeautjes zien maar wel ben ik dankbaar met de inzichten en kennis die ik nu heb."

Lees het volledige verhaal

Mohamed

Ervaringsdeskundige

"Ik heb veel tegenslagen gekend. Tijdens mijn reis van herstel ben ik gelukkig tot nieuwe inzichten gekomen."

Lees het volledige verhaal

We weten hoe het voelt

We zien je graag komen

Herstellen doe je zelf

Maar niet alleen

Je bent welkom

Kom vooral langs.