Background CurveIcon Chevron down

Aansluiten

"We hebben alle organisaties in de stad nodig om herstel dichtbij te brengen"

Satellieten Recovery College Eindhoven

Wij willen een laagdrempelige inloop én herstelactiviteiten in de hele stad. Als we altijd dichtbij aan herstel willen werken, dan kan dat alleen in samenwerking met andere organisaties. We werken daarom met satellieten; herstelactiviteiten in samenwerking met maatschappelijke partners op hun locaties.
Dit doen we omdat we weten dat afstand een grote drempel is om te werken aan herstel. Mensen blijven thuis omdat de inspanning te groot is. Door activiteiten lokaal en in aansluiting bij maatschappelijke partners aan te bieden, krijgen we een fijnmazig netwerk van herstelactiviteiten door de gehele stad. 

We willen een dekkend aanbod in de stad
We hebben de ambitie om in 2022 vier satellieten te hebben. Vanzelfsprekend is de omvang van activiteiten beperkter dan op onze inloop. In 2023 en 2024 willen we groeien naar tien satellieten door heel Eindhoven. 
Voorbeelden van activiteiten bij satellieten zijn herstelwerkgroepen, supportgroepen, NA en/of AA bijeenkomsten, thema-avonden en activiteiten om eenzaamheid tegen te gaan (samen koken, workshops etc). Uiteraard worden de activiteiten samen met de deelnemers en de maatschappelijke partners bepaald.

Wil je met ons samenwerken?
Heb je een maatschappelijke organisatie en wil je contact met ons? Of wil je vrijwilliger worden bij RCE? Neem vooral contact op. Hieronder staat een contactformulier. Je kunt ook gewoon bellen. Ons telefoonnummer staat helemaal onderaan de site.

Contactformulier

Wil je graag eerst kennis maken met onze ervaringsdeskundigen, meer informatie over ons herstelaanbod, ontdekken of het aanbod aansluit bij jou herstel? Neem contact op.

Dank je! Uw inzending is ontvangen!
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.

Waarom werken we met satellieten?

We willen een herstelaanbod door heel de stad

Altijd dichtbij
Op deze manier is herstel altijd dichtbij.

Vind jouw fijnste plek
Met zoveel satellieten is de kans groter dat je de plek vindt die bij jou past.

Herstellen doe je zelf, maar niet alleen
Wij kunnen het als organisatie ook niet alleen.

We vinden het ook gewoon leuker
Om met zoveel mensen en organisaties samen te werken.

Mensen kijken weg vanaf het dak van een gebouw

Weet je niet welke activiteit geschikt is voor jou?

We weten hoe groot de stap kan zijn. Wil je eerst een persoonlijk gesprek? We werken met herstel ondersteunende vrijwilligers en ervaringsdeskundigen. Neem contact met ons op.

We weten hoe het voelt

We zien je graag komen

Herstellen doe je zelf

Maar niet alleen

Je bent welkom

Kom vooral langs.