Background CurveIcon Chevron down

Aanpak

“Je gehoord en begrepen voelen is voor ieder mens van belang!”

Recovery College Eindhoven

RCE is een zelfstandige stichting waarbij we als doel hebben om mensen met een psychische kwetsbaarheid zelf aan hun herstel te laten werken. Dit doen we in de vorm herstelwerkplaatsen. Zowel op onze eigen locatie als bij samenwerkingspartners.

De meerwaarde van RCE is dat we een ontmoetingsplaats en leeromgeving bieden. Voor mensen die willen herstellen van psychische instabiliteit. Herstel in een omgeving met mensen met gelijksoortige ervaringen en zonder hulpverleners. RCE wordt dan ook gerund door mensen met ervaringskennis en ervaringsdeskundigen.

Mannen zitten in een vergadering
Man geeft vrouw een hand

Voor wie?

Voor mensen die anderen willen ontmoeten. Mensen die werk willen maken van zelfregie en het vormgeven aan herstel. Of mensen die even geen cliënt meer willen zijn. Zodat ze eindelijk aan de slag kunnen met de talenten die ze hebben.

Binnen RCE is de centrale ontmoetingsplek dé plek waar mensen andere mensen kunnen ontmoeten. Zonder last te hebben van etikettering, diagnoses of drang vanuit hulpverlening. Iedereen is welkom om te komen werken aan zijn of haar herstel.

Weet je niet welke activiteit geschikt is voor jou?

We weten hoe groot de stap kan zijn. Wil je eerst een persoonlijk gesprek? We werken met herstel ondersteunende vrijwilligers en ervaringsdeskundigen. Neem contact met ons op.

We weten hoe het voelt

We zien je graag komen

Herstellen doe je zelf

Maar niet alleen

Je bent welkom

Kom vooral langs.