Daniëlle

"Rechtsaf was de richting op naar verandering en linksaf was het oude bekende pad. Ik heb gekozen voor verandering."

Background CurveIcon Chevron down

Samen met jou wil ik bij het Recovery College in Eindhoven graag in gesprek over het leven. Hoe moeilijk het is, maar vooral ook hoe mooi het soms kan zijn

Mijn naam is Daniëlle. Binnenkort is mijn verjaardag en dan is het 10 jaar geleden dat ik mij op een splitsing begaf. Rechtsaf was de richting op naar verandering en linksaf was het oude bekende pad. Ik heb gekozen voor verandering. Dit was ongelooflijk eng, maar niets veranderen zou hetzelfde resultaat blijven opleveren.

Oude patronen

Ik zat vast in patronen die ik onmogelijk zelf kon doorbreken. Een hardnekkige drugsverslaving zorgde voor veel verlieservaringen. Naast het verlies van contact met familie en vrienden en mijn gevoel van eigenwaarde, ben ik ook mijn vrijheid kwijtgeraakt. 10 jaar geleden heb ik in de gevangenis besloten dat ik van mijn resterende levensjaren nog iets moois wilde maken en dat het daarvoor nodig was om te stoppen met mijzelf verdoven. Dit is wat ik heb gedaan, maar hoe verder…geen idee.

Verhalen delen

Herstellen doe jezelf, maar niet alleen. In de hersteltrainingen die ik heb mogen volgen heb ik ontdekt wat bij mij past en waar ik blij van word. Ook heb ik in de groep ervaren hoe fijn het is als je met lotgenoten kan praten over het leven en waar je tegenaan loopt. Door verhalen te delen voel je je begrepen en minder alleen. Je kunt van mekaar leren hoe je leven weer betekenis te geven.

Vastzitten

Tegenwoordig zet ik mijn ervaring met “vastzitten” in bij de herstelondersteuning van mensen die in de forensische zorg behandeling krijgen. Iedereen kan het gevoel hebben vast te zitten. Dit kan bijvoorbeeld zijn in detentie, dakloosheid of verslaving, maar ook in een ongelukkige baan, een slechte relatie of als je schulden hebt. Voor iedereen kan dit anders zijn, waar het om gaat is dat je vaak, zonder hulp, de ongezonde patronen niet weet te doorbreken.

Kop koffie?

Samen met jou wil ik bij het Recovery College in Eindhoven graag in gesprek over het leven. Hoe moeilijk het is, maar vooral ook hoe mooi het soms kan zijn. Of mekaar treffen voor een kop koffie.

Onze mensen

Samirah

Inhoudelijk coördinator

"Ik kan mijn ervaringen niet als cadeautjes zien maar wel ben ik dankbaar met de inzichten en kennis die ik nu heb."

Lees het volledige verhaal

Mohamed

Ervaringsdeskundige

"Ik heb veel tegenslagen gekend. Tijdens mijn reis van herstel ben ik gelukkig tot nieuwe inzichten gekomen."

Lees het volledige verhaal

Goof

Voorzitter RCE

“Samen met Samirah zorg ik voor de dagelijkse aansturing van RCE.”

Lees het volledige verhaal

We weten hoe het voelt

We zien je graag komen

Herstellen doe je zelf

Maar niet alleen

Je bent welkom

Kom vooral langs.