Samirah

"Ik kan mijn ervaringen niet als cadeautjes zien maar wel ben ik dankbaar met de inzichten en kennis die ik nu heb."

Background CurveIcon Chevron down

Ik heb ervaren dat bondgenootschap, erkenningen en herkenning mij vertrouwen hebben gegeven om mijn ontwrichtende ervaringen te durven delen

Mijn naam is Samirah, ik werk ruim 8 jaar als ervaringsdeskundige. Binnen het RCE ben ik werkzaam als inhoudelijk coördinator en ervaringsdeskundige.

Achtergrond

Ik ben geboren in Sri Lanka, ongeveer drie maanden na mijn geboorte ben ik geadopteerd en naar Nederland gekomen. In mijn jeugd heb ik trauma’s opgelopen waar ik met niemand over durfde te praten. Door middel van lotgenotencontact en hersteltrainingen, heb ik mijzelf beter leren kennen en ervaren dat bondgenootschap, erkenningen en herkenning mij vertrouwen hebben gegeven om mijn ontwrichtende ervaringen te durven delen.

Ik kan mijn ervaringen niet als cadeautjes zien

Ik kan mijn ervaringen niet als cadeautjes zien maar wel ben ik dankbaar met de inzichten en kennis die ik nu heb. Hierdoor en dankzij de opleiding tot ervaringsdeskundige, leerde ik mijn ervaringen in te zetten om andere te ondersteunen bij hun herstelproces en hun kwaliteiten te (her)ontdekken.

Ondersteunen van herstelprocessen

Het ondersteunen bij het herstelproces en de ontwikkeling van eigen regie van mensen met “psychische” problemen en/of verslavingsproblemen en de boodschap uitdragen dat herstel voor iedereen mogelijk is, geeft mijn enorm veel voldoening.

De afgelopen jaren heb ik mijn kennis op het gebied van ervaringsdeskundigheid en herstel vooral ingezet doormiddel van het begeleiden van herstelgroepen, opzetten, implementeren en faciliteren van herstel ondersteunende activiteiten, mede oprichten van een herstelwerkplaats en les en coaching geven aan ervaringsdeskundige in opleiding.

Inhoudelijk coördinator

Sinds het afgelopen jaar ben ik werkzaam als inhoudelijk coördinator van het Recovery College Eindhoven en hou ik mij vooral bezig met het, coördineren en faciliteren van herstelondersteunende activiteiten. Mijn doel is om samen met mijn collega’s ervoor te zorgen dat herstel voor iedereen in Eindhoven dichtbij is.

Onze mensen

Daniëlle

Ervaringsdeskundige

"Rechtsaf was de richting op naar verandering en linksaf was het oude bekende pad. Ik heb gekozen voor verandering."

Lees het volledige verhaal

Mohamed

Ervaringsdeskundige

"Ik heb veel tegenslagen gekend. Tijdens mijn reis van herstel ben ik gelukkig tot nieuwe inzichten gekomen."

Lees het volledige verhaal

Goof

Voorzitter RCE

“Samen met Samirah zorg ik voor de dagelijkse aansturing van RCE.”

Lees het volledige verhaal

We weten hoe het voelt

We zien je graag komen

Herstellen doe je zelf

Maar niet alleen

Je bent welkom

Kom vooral langs.